
De gebruikerslijst
Een gebruiker zoeken
Typ in Search by name, email or ID. Een volledige naam werkt ook, zoalsCarol Novak, en de zoekopdracht vindt een gebruiker ook via een van zijn secundaire e-mailadressen. Gebruik de filters in de kolommen Login, Role en Status om de lijst te verfijnen. Klik op Name, Sign up of Last logged in om te sorteren.

Een gebruiker zoeken

Een zoekopdracht die overeenkomt met een verwijderd account
Gebruikersstatus
Elk account heeft precies één status, en het filter Status toont hoeveel accounts elke status heeft. Beweeg de muis over een vraagteken om de definitie te lezen.
Het filter Status
- Pending, Active en Inactive volgen het gebruik van het account, dus je kunt ze niet instellen. Een Inactive account wordt Active zodra de gebruiker inlogt.
- Enable en Restore brengen geen eerdere status terug. De status hangt af van de laatste login: een account dat nooit heeft ingelogd, is weer Pending. Een uitgeschakeld account blijft Disabled na Restore.
- Delete permanently kan niet ongedaan worden gemaakt. Verder blijven verwijderde accounts bestaan tot je ze weghaalt, tenzij de instantie
ENABLE_CRON_RESOURCE_DELETIONinstelt, waardoor ze na 90 dagen worden verwijderd.
Actieve gebruikers op het tabblad License
Het tabblad License en de status Active kunnen verschillende aantallen tonen, omdat ze verschillende dingen tellen. Het tabblad License telt de gebruikers die een Server Pro-licentie dekt, zoals Overleaf ze definieert in Understanding license usage: “any user who logs in and accesses a project is considered an active user by the system” en “An active user is defined as someone who has opened a project on your Server Pro instance in the last 12 months.” Een gebruiker die heeft ingelogd maar geen project heeft geopend, is Active in de lijst, maar telt niet mee voor de licentie. Een gebruiker die een project heeft geopend en later is uitgeschakeld, telt mee voor de licentie, maar is Disabled in de lijst.Acties voor een gebruiker
De pictogrammen in de kolom Actions zijn dezelfde als bovenaan de pagina van een gebruiker.Een activerings- of resetlink sturen
Een account toont een van deze twee pictogrammen, afhankelijk van of het heeft ingelogd. Het pictogram is uitgegrijsd voor een uitgeschakeld account, voor een account zonder lokaal wachtwoord, zoals een SSO-account, en voor je eigen account. Klik op het pictogram en daarna op de knop met dezelfde naam. Het dialoogvenster blijft open en toont de link:- Email Sent betekent dat de e-mail is verstuurd.
- No email was sent. Copy the link and pass it on. betekent dat e-mailbezorging niet is geconfigureerd of dat de e-mail is mislukt. Klik op het kopieerpictogram en stuur de gebruiker zelf de link.

Een resetlink op een instantie zonder e-mailbezorging
Een account uitschakelen of inschakelen
Klik op het cirkelpictogram en daarna op Disable. De status verandert in Disabled en de gebruiker kan niet meer inloggen. Klik op het afspeelpictogram en daarna op Enable om dit ongedaan te maken.
Een account uitschakelen
De projecten van een gebruiker overdragen
Klik op het mappictogram. Typ een naam of e-mailadres onder Select a new owner for this user’s projects, kies de gebruiker en klik op Transfer this user’s projects. De Owner van die projecten verandert in Projectbeheer. Uitgeschakelde accounts worden niet als nieuwe eigenaar aangeboden. Als je de tekst wijzigt nadat je een keuze hebt gemaakt, wordt de keuze geannuleerd: kies de gebruiker opnieuw.
Alle projecten van een gebruiker overdragen
Een account verwijderen
Klik op het prullenbakpictogram. Er zijn twee opties beschikbaar, en geen van beide is standaard geselecteerd:- Notify the user about the account deletion stuurt de gebruiker een e-mail.
- Transfer this user’s projects laat je eerst een nieuwe eigenaar voor de projecten kiezen. Ze blijven actief onder de nieuwe eigenaar.

Een account verwijderen en de projecten ervan overdragen
Een account herstellen of definitief verwijderen
Kies Deleted user in het filter Status, of klik na een zoekopdracht op Display deleted users.
Een verwijderd account
- Restore brengt het account terug. Een uitgeschakeld account blijft uitgeschakeld. De projecten die met het account zijn verwijderd, komen ook terug, en de naam van elk project krijgt
(Restored)aan het eind. Projecten die de gebruiker zelf had verwijderd, blijven verwijderd. - Delete permanently verwijdert het account. Het dialoogvenster waarschuwt dat dit niet ongedaan kan worden gemaakt.

Een account definitief verwijderen
Meerdere accounts tegelijk wijzigen
Vink de accounts in de lijst aan. Naast Create account verschijnen knoppen: Send activation email, Transfer this user’s projects, Disable, Enable, Make admin, Remove admin en Delete account. Onderaan de lijst staat hoeveel accounts zijn geselecteerd. Het dialoogvenster toont ze voordat je bevestigt.
Bulkacties

Eén activeringslink per account
De gebruikerspagina
Klik op de naam van een gebruiker om zijn pagina te openen. Die heeft zes tabbladen.Account
De gegevens van het account. Klik op het potloodpictogram om ze te wijzigen, bewerk de velden en klik op Save. Je kunt het e-mailadres, de namen en het wachtwoord wijzigen, en Admin in- of uitschakelen. Als de gebruiker meer e-mailadressen heeft toegevoegd, staan ze onder Emails. Tijdens het bewerken haalt Remove een secundair e-mailadres van het account, waarna een ander account dat adres kan gebruiken.
Een account met twee e-mailadressen

Een account bewerken
Projects
De projecten die deze gebruiker bezit, met dezelfde zoekfunctie, hetzelfde filter Status en dezelfde acties als in Projectbeheer.
De projecten van een gebruiker
Features
Wat voor dit account is ingeschakeld: samenwerking, compilatietime-out, integraties en AI. Klik op het potloodpictogram om ze te wijzigen, pas de waarden aan en klik op Save. Voor Collaborators per project betekent-1 onbeperkt. Compile timeout is in seconden, van 1 tot 600.
Op je eigen account zijn het potlood en de Reset van AI usage uitgegrijsd. Op het tabblad Account kun je je eigen e-mailadres, namen en wachtwoord nog steeds wijzigen.

De functies van een gebruiker
Integrations
De Git-toegangstokens van de gebruiker en welke accounts hij heeft gekoppeld. Dit tabblad is alleen-lezen.
De integraties van een gebruiker
Audit logs
Wat er met dit account is gebeurd: de datum, de bewerking, wie die uitvoerde, het IP-adres en details. Doorzoek het, of filter op Operation. Acties die jij op een account uitvoert, verschijnen hier met jou als initiator.
De auditlogs van een gebruiker
Sessions
Waar de gebruiker is ingelogd. Klik op Clear sessions en bevestig om hem overal uit te loggen. Het tabblad toont daarna Sessions cleared.
De sessies van een gebruiker

