Naar hoofdinhoud gaan
Klik op Admin en daarna op Manage Site. Het Admin Panel heeft drie tabbladen: System Messages, Open Sockets en Open/Close Editor.

Systeemberichten

Een systeembericht is een blauwe banner boven aan de pagina Projects en in de editor. Elke gebruiker ziet het.

Een bericht plaatsen

Voer de tekst in onder Message en klik op Post Message. Het tabblad toont de berichten die nu worden weergegeven.
Het tabblad System Messages met twee geplaatste berichten boven het veld Message, de knop Post Message en de knop Clear all messages

Twee geplaatste berichten

De pagina Projects van een gebruiker met de twee berichten als blauwe banners bovenaan

Wat gebruikers zien

  • Een gebruiker kan een bericht sluiten met de ×. Het blijft gesloten in die browser.
  • Een pagina die al open is, controleert elke 15 minuten op nieuwe berichten. Als je de pagina opnieuw laadt, worden ze meteen getoond.

Berichten verwijderen

Clear all messages verwijdert alle berichten tegelijk en vraagt niet om bevestiging. Je kunt geen afzonderlijk bericht verwijderen.

Open sockets

Een diagnostisch overzicht van de uitgaande verbindingen die de webservice op dit moment open heeft. Het toont niet wie online is: de lijst kan leeg zijn terwijl gebruikers in de editor werken.

De editor sluiten voor onderhoud

Gebruik het tabblad Open/Close Editor. De knoppen werken direct en vragen niet om bevestiging, en het tabblad toont niet of de editor gesloten is. Klik ter controle op Projects: zolang de editor gesloten is, zie je de pagina Maintenance.
Het tabblad Open/Close Editor met de knoppen Close Editor, Disconnect all users en Reopen Editor

Het tabblad Open/Close Editor

1

Informeer je gebruikers

Plaats een bericht met het tijdstip van het onderhoud.
2

Klik op Close Editor

Ondanks de naam sluit dit bijna de hele site. Elke pagina behalve het beheerpaneel toont Maintenance, inclusief Projects, Account Settings, Templates en de aanmeldpagina. Manage Users en Project/Object Lookup blijven werken.
De pagina Maintenance die meldt dat de instantie momenteel in onderhoud is

Wat gebruikers zien terwijl de editor gesloten is

Gebruikers die de editor al open hebben, blijven verbonden. Ze kunnen doortypen en hun wijzigingen blijven bewaard, maar Recompile eindigt met Server Error.Zie Onderhoudspagina om de tekst van deze pagina te wijzigen.
3

Klik op Disconnect all users

Gebruikers in de editor zien het dialoogvenster Please wait, dat aftelt vanaf 10 seconden. Daarna wordt hun pagina vernieuwd en toont die Maintenance.
De editor achter het dialoogvenster Please wait, dat meldt dat de editor over 8 seconden automatisch wordt vernieuwd

Wat gebruikers in de editor zien

Sluit eerst de editor: anders brengt het vernieuwen gebruikers meteen terug in de editor.
4

Voer het onderhoud uit en klik daarna op Reopen Editor

Alle pagina’s werken meteen weer. Gebruikers laden de pagina opnieuw om verder te gaan.
De aanmeldpagina is ook gesloten, dus blijf aangemeld totdat je de editor hebt heropend. Als je buitengesloten bent, start je de instantie opnieuw: de gesloten status wordt alleen in het geheugen bewaard, dus na een herstart is de editor weer open.
Op Kubernetes met meerdere replica’s sluit Close Editor alleen de replica die je verzoek heeft afgehandeld. Gebruik in plaats daarvan de onderhoudsmodus.
Laatst gewijzigd op 13 november 2026