Koko projektihistorian siirto
Community Editionin3.5.x-julkaisu sisältää Full Project History -ominaisuuden, joka on jo käytettävissä SaaS-palvelussamme overleaf.com
Kun instanssisi on päivitetty Overleaf CE -versioon 3.5.13, kaikki uudet projektit käyttävät oletuksena Full Project History -ominaisuutta. Olemassa olevat projektit käyttävät edelleen vanhaa historiajärjestelmää, kunnes ne siirretään.
Jos päivität versioon
3.5.13 ja päätät palata aiempaan versioon, sinun tulee palauttaa järjestelmä täydestä varmuuskopiosta. Versiossa 3.5.13 luotujen projektien historia ei ole yhteensopiva Overleaf CE:n aiempien versioiden kanssa.- Se seuraa muutoksia binääritiedostoissa, mitä vanha järjestelmä ei tue.
- Nimettyjä versioita tuetaan.
- Järjestelmä on yleisesti luotettavampi, ja tietojen menettämisen riski on pienempi.
Olemassa olevien projektien siirtäminen
1
Luo varmuuskopio
Luo instanssistasi täysi varmuuskopio, joka sisältää johdonmukaisen tilannevedoksen mongo-, redis- ja sharelatex-hakemistoista.
2
Päivitä
Päivitä sharelatex/sharelatex-imagen versioksi 3.5.13.Toolkit: Päivitä Toolkit uusimpaan versioon
$ bin/upgrade-skriptillä ja muuta tiedoston config/version arvoksi 3.5.13.3
Käynnistä instanssi
Ihannetapauksessa käyttäjien pääsy instanssiisi kannattaa estää siirron ajaksi, jotta vältetään tietojen menetys siinä tapauksessa, että varmuuskopio joudutaan palauttamaan. Lisätietoja tämän tekemisestä on kohdassa Offline-siirto.
4
Odota, kunnes kaikki palvelut ovat käynnissä
Odota, kunnes kaikki palvelut ovat käynnissä (katso alla oleva komento)
5
Suorita siirtoskripti
--force-clean tyhjentää osittain siirretyt projektihistorian tiedot uudesta järjestelmästä, mikä mahdollistaa siirron uudelleenyrittämisen yksittäisille projekteille, joiden siirto epäonnistui aiemmilla kerroilla;--fix-invalid-characters korvaa tulostumattomat merkit, joita uusi historiajärjestelmä ei tue;--convert-large-docs-to-file muuntaa dokumentit, jotka ylittävät 2 Mt:n muokattavuusrajan, ei-muokattaviksi tiedostoiksi)Tulosteen pitäisi näyttää tältä:0, ja viimeiset rivit osoittavat, ettei epäonnistumisia ollut:6
Avaa sivusto uudelleen
Jos valitsit offline-siirron, sinun on avattava sivusto uudelleen. Jos olet edelleen kirjautuneena sisään, toimi näin:
- Napsauta Admin-painiketta ja valitse Manage Site
- Napsauta Open/Close Editor -välilehteä
- Napsauta Reopen Editor -painiketta
$ bin/up.Offline-siirto
Estääksesi käyttäjiä kirjautumasta sisään historian siirtoskriptin ollessa käynnissä, toimi seuraavasti:- Kirjaudu Overleaf-instanssiisi ylläpitäjän tilillä
- Napsauta Admin-painiketta ja valitse Manage Site
- Napsauta Open/Close Editor -välilehteä
- Napsauta Close Editor -painiketta
- Napsauta Disconnect all users -painiketta
Online-siirto
Siirtoskriptit on mahdollista suorittaa sovelluksen ollessa edelleen käynnissä. Tällöin on otettava huomioon muutamia seikkoja:- Siirtoprosessi kuormittaa suoritinta voimakkaasti, joten resurssien käyttöä kannattaa seurata skriptin ollessa käynnissä.
- Suurella
--concurrency-arvolla joidenkin palveluiden (erityisestitrack-changes) tapahtumasilmukka saattaa estyä ajoittain, mikä heikentäisi käyttökokemusta. Suosittelemme aloittamaan oletusarvolla--concurrency=1. - Voit pysäyttää skriptin milloin tahansa. Kun käynnistät sen uudelleen, siirto jatkuu siitä, mihin se jäi. Tämä on hyödyllistä, jos haluat suorittaa siirron hiljaisempina aikoina (esim. yöllä).
db.projects.count()). Jos projekteja on paljon, voit suorittaa skriptin ja seurata sen edistymistä ja päättää sitten tilanteesi mukaan, jatketaanko suoritusta online- vai offline-tilassa.
Vanhan historiatiedon siivoaminen
Vanhan historiatiedon siivoamiseen tarkoitettu skripti lisättiin Server Pro -versioihin3.5.6, 4.0.6 ja 4.1.0.
Server Pron versiota 3.5.13 vanhemmissa versioissa skripti poistaa kokoelmien
docHistory ja docHistoryIndex sisällön. MongoDB ei vapauta levytilaa dokumenttien poistamisen jälkeen, vaan käyttää tilan uudelleen saman kokoelman tuleville dokumenteille. Historian siirron jälkeen näihin kokoelmiin ei enää kirjoiteta mitään, joten levytila jää käyttämättä.Jos haluat saada levytilan jälleen käyttöön, voit päivittää Server Pro -versioon 3.5.13 (jos käytät vielä 3.x-julkaisua) tai Server Pro -versioon 4.2.5 (jos käytät 4.x-julkaisua) ja suorittaa siivousskriptin uudelleen.3.5.x:n uusimpien korjausjulkaisujen ja uusimman 4.x.x:n Server Prohon sisältyvä siivousskripti poistaa kokoelmat viimeisenä vaiheenaan.Siivousskriptin voi turvallisesti suorittaa uudelleen.Vianmääritys
Lisäämme vianmääritysohjeita tähän. Huomaa, että vaikka tarjoamme tukea tavallisesti vain Server Pro -asiakkaille, tämän siirron luonteen vuoksi pyrimme parhaamme mukaan tukemaan myös CE-asiakkaita, jotka kohtaavat nimenomaan koko projektihistorian siirtoon liittyviä ongelmia. Jos koko projektihistorian siirtoskripti epäonnistuu (eli päättyy virheeseen tai ilmoittaa epäonnistuneiden projektien määräksi muun kuin nollan), lähetä seuraavat tiedot tukitiimillemme sähköpostitse osoitteeseen support+historymigration@overleaf.com ja kerro seuraavat asiat: Aihe: Full project history migration problem- Instanssin tyyppi: CE tai Server Pro (poista tarpeeton)
- Asennustyyppi: Overleaf toolkit,
docker-compose.ymltai muu (poista tarpeeton) - Versio: 3.5.x (toolkit:
$ cat config/version) - Siirtoskriptin tuloste (jonka pitäisi sijaita kontissa hakemistossa
/overleaf/services/web) - Siirretyt projektit: (siirtoskriptin tulosteen mukaan)
- Projekteja yhteensä: (siirtoskriptin tulosteen mukaan)
- Jäljellä olevat projektit: (siirtoskriptin tulosteen mukaan)
- Siirron kesto:
bin/doctor-komennon tuloste (Toolkitia käytettäessä)- Toolkitin versio:
$ git rev-parse HEAD(Toolkitia käytettäessä)
history-v1, project-history ja track-changes lokitiedostojen liittämistä sähköpostiin. Löydät ne sharelatex-kontin sisältä hakemistosta /var/log/sharelatex, ja voit viedä ne näin:
Rikkinäisten tiedostopuiden etsiminen
Siirto voi epäonnistua projekteissa, joiden tiedostopuu on virheellinen (esimerkiksi jos tiedostonimet ovat tyhjiä). Voit saada luettelon näistä ongelmistafind_malformed_filetrees-skriptillä, joka tarkistaa kaikki tietokannan projektit:
fix_malformed_filetree-skriptillä suorittamalla komento kerran kutakin virheellistä polkua kohden:
Projektien palauttaminen koko projektihistoriasta vanhaan historiaan
Jos jokin projekti on siirretty koko projektihistoriaan, mutta haluat palata vanhaan historiaan, käytädowngrade_project-skriptiä seuraavasti:

