
Kullanıcı listesi
Kullanıcı bulma
Search by name, email or ID alanına yazın.Carol Novak gibi tam ad da çalışır ve arama, bir kullanıcıyı ikincil e-posta adreslerinden herhangi biriyle de bulur. Listeyi daraltmak için Login, Role ve Status sütunlarındaki filtreleri kullanın. Sıralamak için Name, Sign up veya Last logged in’e tıklayın.

Kullanıcı arama

Silinmiş bir hesapla eşleşen arama
Kullanıcı durumu
Her hesabın tam olarak bir durumu vardır ve Status filtresi her durumda kaç hesap olduğunu gösterir. Tanımını okumak için bir soru işaretinin üzerine gelin.
Status filtresi
- Pending, Active ve Inactive hesabın kullanımını izler, bu yüzden bunları siz ayarlayamazsınız. Inactive bir hesap, kullanıcı giriş yapar yapmaz Active olur.
- Enable ve Restore önceki bir durumu geri getirmez. Durum son girişe göre belirlenir: hiç giriş yapmamış bir hesap yeniden Pending olur. Devre dışı bırakılmış bir hesap Restore sonrasında Disabled olarak kalır.
- Delete permanently geri alınamaz. Bunun dışında silinmiş hesaplar siz kaldırana kadar kalır, ancak örnek
ENABLE_CRON_RESOURCE_DELETIONdeğişkenini ayarlamışsa 90 gün sonra kaldırılır.
License sekmesindeki aktif kullanıcılar
License sekmesi ve Active durumu farklı şeyleri saydıkları için farklı sayılar gösterebilir. License sekmesi, bir Server Pro lisansının kapsadığı kullanıcıları, Overleaf’in Understanding license usage sayfasında tanımladığı şekilde sayar: “any user who logs in and accesses a project is considered an active user by the system” ve “An active user is defined as someone who has opened a project on your Server Pro instance in the last 12 months.” Giriş yapan ancak hiç proje açmayan bir kullanıcı listede Active görünür, ancak lisansa sayılmaz. Bir proje açan ve daha sonra devre dışı bırakılan bir kullanıcı lisansa sayılır, ancak listede Disabled görünür.Bir kullanıcı üzerindeki eylemler
Actions sütunundaki simgeler, bir kullanıcının sayfasının üst kısmındakilerle aynıdır.Etkinleştirme veya sıfırlama bağlantısı gönderme
Bir hesap, giriş yapıp yapmadığına bağlı olarak bu iki simgeden birini gösterir. Simge, devre dışı bırakılmış bir hesap, SSO hesabı gibi yerel parolası olmayan bir hesap ve kendi hesabınız için gri görünür. Simgeye, ardından aynı adlı düğmeye tıklayın. İletişim kutusu açık kalır ve bağlantıyı gösterir:- Email Sent, e-postanın gönderildiği anlamına gelir.
- No email was sent. Copy the link and pass it on., e-posta teslimatının yapılandırılmadığı veya e-postanın başarısız olduğu anlamına gelir. Kopyalama simgesine tıklayın ve bağlantıyı kullanıcıya kendiniz gönderin.

E-posta teslimatı olmayan bir örnekte sıfırlama bağlantısı
Bir hesabı devre dışı bırakma veya etkinleştirme
Daire simgesine, ardından Disable’a tıklayın. Durum Disabled olarak değişir ve kullanıcı artık giriş yapamaz. Geri almak için oynat simgesine, ardından Enable’a tıklayın.
Bir hesabı devre dışı bırakma
Bir kullanıcının projelerini aktarma
Klasör simgesine tıklayın. Select a new owner for this user’s projects altına bir ad veya e-posta yazın, kullanıcıyı seçin ve Transfer this user’s projects’e tıklayın. Bu projelerin Owner değeri Proje yönetimi içinde değişir. Devre dışı bırakılmış hesaplar yeni sahip olarak sunulmaz. Seçimden sonra metni değiştirirseniz seçim iptal edilir: kullanıcıyı yeniden seçin.
Bir kullanıcının tüm projelerini aktarma
Bir hesabı silme
Çöp kutusu simgesine tıklayın. İki seçenek vardır ve hiçbiri varsayılan olarak seçili değildir:- Notify the user about the account deletion kullanıcıya bir e-posta gönderir.
- Transfer this user’s projects, önce projeler için yeni bir sahip seçmenizi sağlar. Projeler yeni sahibin altında etkin kalır.

Bir hesabı silme ve projelerini aktarma
Bir hesabı geri yükleme veya kalıcı olarak silme
Status filtresinde Deleted user’ı seçin veya bir aramadan sonra Display deleted users’a tıklayın.
Silinmiş bir hesap
- Restore hesabı geri getirir. Devre dışı bırakılmış bir hesap devre dışı kalır. Hesapla birlikte silinen projeler de geri gelir ve her birinin adının sonuna
(Restored)eklenir. Kullanıcının kendisinin sildiği projeler silinmiş olarak kalır. - Delete permanently hesabı kaldırır. İletişim kutusu bunun geri alınamayacağı konusunda uyarır.

Bir hesabı kalıcı olarak silme
Birden fazla hesabı aynı anda değiştirme
Listede hesapları işaretleyin. Create account’un yanında düğmeler görünür: Send activation email, Transfer this user’s projects, Disable, Enable, Make admin, Remove admin ve Delete account. Listenin alt kısmı kaç hesabın seçildiğini gösterir. Onaylamadan önce iletişim kutusu bunları listeler.
Toplu eylemler

Hesap başına bir etkinleştirme bağlantısı
Kullanıcı sayfası
Sayfasını açmak için bir kullanıcının adına tıklayın. Sayfada altı sekme vardır.Account
Hesabın ayrıntıları. Bunları değiştirmek için kalem simgesine tıklayın, alanları düzenleyin ve Save’e tıklayın. E-postayı, adları ve parolayı değiştirebilir, Admin’i açıp kapatabilirsiniz. Kullanıcı başka e-posta adresleri eklediyse, bunlar Emails altında listelenir. Düzenleme sırasında Remove, ikincil bir e-posta adresini hesaptan kaldırır; ardından başka bir hesap bu adresi kullanabilir.
İki e-posta adresi olan bir hesap

Bir hesabı düzenleme
Projects
Bu kullanıcının sahip olduğu projeler; Proje yönetimi içindekiyle aynı arama, Status filtresi ve eylemlerle.
Bir kullanıcının projeleri
Features
Bu hesap için nelerin açık olduğu: iş birliği, derleme zaman aşımı, entegrasyonlar ve yapay zeka. Bunları değiştirmek için kalem simgesine tıklayın, değerleri değiştirin ve Save’e tıklayın. Collaborators per project için-1 sınırsız anlamına gelir. Compile timeout saniye cinsindendir, 1 ile 600 arasında.
Kendi hesabınızda kalem ve AI usage’ın Reset düğmesi gri görünür. Account sekmesinde kendi e-postanızı, adlarınızı ve parolanızı yine de değiştirebilirsiniz.

Bir kullanıcının özellikleri
Integrations
Kullanıcının Git erişim belirteçleri ve bağladığı hesaplar. Bu sekme salt okunurdur.
Bir kullanıcının entegrasyonları
Audit logs
Bu hesaba ne olduğu: tarih, işlem, kimin yaptığı, IP adresi ve ayrıntılar. İçinde arama yapın veya Operation’a göre filtreleyin. Bir hesap üzerinde yaptığınız eylemler, başlatan olarak sizinle birlikte burada görünür.
Bir kullanıcının denetim günlükleri
Sessions
Kullanıcının nerede oturum açtığı. Her yerde oturumunu kapatmak için Clear sessions’a tıklayın ve onaylayın. Sekme ardından Sessions cleared gösterir.
Bir kullanıcının oturumları

