Skip to main content
Do Server Pro a Community Edition 5.4.0 jsme přidali skript, který administrátorům umožňuje exportovat všechny uživatelské projekty (včetně těch, které jsou stále viditelné ve složkách Deleted a Trashed) do adresáře na disku.
Výstup tohoto skriptu je stejný jako při ručním stažení ZIP archivu všech projektů z přehledu projektů uživatele. Skript před zahájením stahování zapíše všechny čekající změny, aby export obsahoval nejnovější verzi projektu.

Omezení

Exportní skript má následující omezení:
  • Neexportují se žádná nastavení projektu, jako je název image TeX Live nebo kompilátor. Ta je nutné nastavit při nahrání projektu do účtu uživatele.
  • Exportované projekty neobsahují žádnou historii verzí.
  • Informace o spolupracovnících se nezachovávají. Projekty bude nutné znovu sdílet. Pokud se používá sdílení odkazem, odkazy pro zobrazení a úpravy budou vygenerovány znovu (nebudou stejné jako dříve).
  • Komentáře a informace o sledovaných změnách se neexportují.
  • Historie chatu projektu se neexportuje.
Tento skript není určen jako náhrada úplné zálohy systému. Abyste mohli instanci obnovit v případě havárie, důrazně doporučujeme pořídit konzistentní zálohu.

Přepínače

Použití

Pro export projektů všech uživatelů použijte následující příkaz:
Pokud používáte Server Pro nebo Community Edition <= 3.5.13, budete muset výše uvedený příklad upravit tak, aby používal skript export-legacy-user-projects.js.

Dokončení

Po dokončení exportu můžete k souborům přistupovat přes adresář na hostiteli, který je připojen (bind mount) do /var/lib/overleaf v souboru docker-compose.yml, nebo přes proměnnou prostředí OVERLEAF_DATA_PATH v souboru config/overleaf.rc, pokud používáte Toolkit.
Overleaf v současnosti povoluje duplicitní názvy projektů. Pokud uživatel má projekty s duplicitním názvem, budou do jeho ZIP exportu přidány, ale po rozbalení bude přítomna pouze jedna verze. V Linuxu unzip -B zapíše soubory se stejným názvem jako záložní soubory, místo aby je přepsal.
Naposledy změněno 5. října 2026