Skip to main content
I Server Pro och Community Edition 5.4.0 har vi inkluderat ett skript som låter administratörer exportera alla användarprojekt (inklusive de som fortfarande syns i mapparna Deleted och Trashed) till en katalog på disken.
Resultatet av att köra skriptet är detsamma som att manuellt ladda ner en Zip-fil med alla projekt från användarens projektöversikt. Skriptet tömmer alla väntande ändringar innan nedladdningen startar för att säkerställa att exporten innehåller den senaste versionen av projektet.

Begränsningar

Exportskriptet har följande begränsningar:
  • Inga projektinställningar, som namnet på TeX Live-imagen eller kompilatorn, exporteras. Dessa måste ställas in när projektet laddas upp till användarens konto.
  • Exporterade projekt innehåller ingen versionshistorik.
  • Ingen information om medarbetare bevaras. Projekten måste delas igen. Om länkdelning används genereras visnings- och redigeringslänkarna på nytt (de blir inte desamma som tidigare).
  • Kommentarer och information om spårade ändringar exporteras inte.
  • Projektets chatthistorik exporteras inte.
Skriptet är inte utformat för att ersätta en fullständig systemsäkerhetskopia. För att säkerställa att du kan återställa din instans vid en katastrof rekommenderar vi starkt att du tar en konsekvent säkerhetskopia.

Flaggor

Användning

Använd följande kommando för att exportera projekt för alla användare:
Om du kör Server Pro eller Community Edition <= 3.5.13 behöver du ändra exemplet ovan så att skriptet export-legacy-user-projects.js används.

Slutförande

När exporten är klar kan du komma åt filerna via den katalog på värddatorn som är bind-monterad till /var/lib/overleaf i din docker-compose.yml-fil, eller via miljövariabeln OVERLEAF_DATA_PATH i filen config/overleaf.rc om du använder Toolkit.
Overleaf tillåter för närvarande dubbletter av projektnamn. Om en användare har projekt med samma namn läggs de ändå till i användarens Zip-export, men vid uppackning finns bara en version kvar. På Linux skriver unzip -B filer med samma namn som säkerhetskopior i stället för att skriva över dem.
Senast ändrad 5 oktober 2026