Skip to main content
У Server Pro і Community Edition 5.4.0 ми додали скрипт, який дає змогу адміністраторам експортувати всі проєкти користувачів (зокрема ті, що досі відображаються в теках Deleted і Trashed) до каталогу на диску.
Результат роботи цього скрипта такий самий, як і під час ручного завантаження ZIP-архіву всіх проєктів з панелі проєктів користувача. Перед початком завантаження скрипт скидає всі незбережені зміни, щоб експорт містив останню версію проєкту.

Обмеження

Скрипт експорту має такі обмеження:
  • Налаштування проєкту, як-от назва образу TeX Live чи компілятор, не експортуються. Їх потрібно задати під час завантаження проєкту в обліковий запис користувача.
  • Експортовані проєкти не містять історії версій.
  • Інформація про співавторів не зберігається. Проєктами потрібно буде поділитися повторно. Якщо використовується спільний доступ за посиланням, посилання для перегляду та редагування буде згенеровано заново (вони відрізнятимуться від попередніх).
  • Коментарі та інформація про відстежувані зміни не експортуються.
  • Історія чату проєкту не експортується.
Цей скрипт не призначений для заміни повної резервної копії системи. Щоб мати змогу відновити екземпляр у разі аварії, ми наполегливо рекомендуємо створювати узгоджену резервну копію.

Прапорці

Використання

Скористайтеся такою командою, щоб експортувати проєкти всіх користувачів:
Якщо ви використовуєте Server Pro або Community Editition <= 3.5.13, потрібно змінити наведений вище приклад, щоб використовувати скрипт export-legacy-user-projects.js.

Завершення

Після завершення експорту файли доступні в каталозі на хості, який змонтовано (bind mount) у /var/lib/overleaf у вашому файлі docker-compose.yml, або в каталозі, заданому змінною середовища OVERLEAF_DATA_PATH у файлі config/overleaf.rc, якщо ви використовуєте Toolkit.
Наразі Overleaf допускає повторювані назви проєктів. Якщо серед проєктів користувача є дублікати, вони все одно потраплять до ZIP-експорту користувача, але після розпакування залишиться лише одна версія. У Linux unzip -B записуватиме файли з однаковими іменами як резервні копії, а не перезаписуватиме їх.
Останнє оновлення 5 жовтня 2026 р.